Undorító kistermelőt kapott el a Nébih

2018.05.02. 09:49

Egy kistermelő két Budapest melletti telephelyén razziáztak a Nébih ellenőrei és elég kemény állapotokat találtak a honlapjuk leírása alapján. A termelő elvileg állattartással és húsételek előállításával foglalkozott, de mindkét esetben erősen szabálytalan dolgokra bukkantak az ellenőrök.

Az egyik telephelyen például a dokumentumok szerint csak juhokkal foglalkozott, de azért találtak még 56 disznót, 5 szarvasmarhát és 3 kecskét is találtak. Az állatok egészségügyi státuszát igazoló papírokat nem tudta bemutatni a kópé kitermelő, ezen kívül a két telephelyen akadt 9 teljesen jelöletlen állat is. 

A kistermelő által összerakott húsételek előírt nyomon követése és eredetének igazolása is hiányzott, ezért összesen mintegy 530 kilónyi gyanús élelmiszert kellett azonnal kivonni a forgalomból.

Szintén súlyos, és eggyel undorítóbb is, ahogy a mindenféle hulladékkal bánt a töki kistermelő, egészen pontosan amivel etette az eleve szabálytalanul tartott disznókat. 

Az állatokat ugyanis nem szabad bármilyen félig berohadt vagy ismeretlen eredetű biohulladékkal, ellenőrizhetetlen összetételű moslékkal megetetni, mert az veszélyes lehet a később a az állatokat megevő emberekre is vagy netán a többi állat is megbetegedhet. Most több mint két tonna elég bizarr kinézetű, etetésre szánt hulladékot foglaltak le.

A papíron a Zsámbék és Perbál közti Tökön munkálkodó kistermelő volt már büntetve a Nébih által, többszörösen szabálysértőnek számít.