Olivér
4 °C
8 °C

Újra van járat Budapest és New York között

2018.05.03. 12:30

Hét év után újra van közvetlen repülőjárat Budapest és New York között, a lengyel LOT indította el, adta hírül az MTI. Ahogy azt is, hogy Szijjártó Péter ezért elment a ferihegyi reptérre, és számokat mondott arról, hogy az amerikai cégek mennyi magyart foglalkoztatnak. De olyanokat is mondott, hogy "a felgyorsuló világban egyre fontosabb az összeköttetés a világgal" és ő ilyenekről szokott beszélgetni a nagy cégekkel. 

Igazából már régóta tudjuk, hogy LOT újra megpróbálkozik azzal, ami a Malévnak csak irgalmatlanul veszteségesen sikerült: hogy rendszeresen megtöltsön Budapestről New Yorkba menő, hosszú távú járatot. Tavaly az is felmerült, hogy ezért majd úgynevezett ráhordó-járatokat üzemelnek be, hogy meglegyen a szükséges emberszám. Budapest ugyanis nem lett akkora központ sajnos a régióban, hogy nyilvánvalóan sokan akarjanak az USA-ba repülni innét, és vissza.

Mondjuk Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról beszélt, hogy Magyarország és az USA között tavaly félmillióan utaztak, ezért "nagyon nagy igény volt már" erre.

Korábban még azt tudtuk meg, hogy a LOT összesen 65 magyar légiutas-kísérőt akart felvenni az új járataihoz, ebből hatvanat már fel is vettek. Emellett 252 fős Dreamlinerrel tervezték a járatot. Ha érdeklik még a részletek vagy maga a Boeing Dreamliner, akkor itt még olvashat róla.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?