Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 20 százalékkal drágult a tojás egy év alatt

2018.05.09. 09:32 Módosítva: 2018-05-09 10:52:23

Áprilisban 2,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint. A leginkább a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára nőtt. A legjobban a tojás drágult tavaly óta

idén 20,5 százalékkal drágább a tojás, mint tavaly áprilisban volt. 

De rendesen emelkedett a száraztészta (12,4 százalék), a vaj és vajkrém (11,8 százalék), a tejtermékek (7,6 százalék) és a liszt (7 százalék) ára is. A cukor viszont 18,7 százalékkal olcsóbb lett. 

A gyógyszerek, lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint kulturális cikkek ára átlagosan 1,4 százalékkal emelkedett, az üzemanyagok 2,1 százalékkal lettek drágábbak tavaly óta, a tartós fogyasztási cikkek pedig még 1 százalékkal olcsóbbak is az idén, mint egy évvel ezelőtt. 

Márciushoz képest viszont csökkent áprilisban több élelmiszer ára, a tojás és a vaj például 5,5 és 1,3 százalékkal lett olcsóbb a múlt hónapban. A friss zöldségek ára viszont 3,9 százalékkal emelkedett.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.