Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mészáros lánya fontos ember lett a Mátrai Erőműben

2018.05.09. 12:32 Módosítva: 2018-05-09 13:53:57

Érdekes élmény lehet Mészáros Lőrinc gyermekének lenni, mert a papa meseszerű gazdagodásával és cégbirodalmának fantasztikus gyarapodásával több cégben kell igazgatósági és felügyelőbizottsági helyeket betölteniük, mint hogy kimondanák: dollármilliárdos. Mészáros Beatrix például a Céginfó szerint 20 vállalkozásban tölt be valamilyen tisztséget, amelyek természetesen mind a papához kötődnek. Az oldalon pedig még nincs is fent a 21. cég, a Beatrix ugyanis ahogy azt a Népszava írja, kedd óta

már a Mátrai Erőmű felügyelőbizottságának is az elnöke. 

A 33 éves Beatrix már eddig is nagyon fontos pozíciókat töltött be a Mészáros-birodalomban, ő például a céghálót integráló Opus Global Nyrt. igazgatóságának az elnöke. Ez a cég vette meg a mátrai ligniterőművet egy cseh befektetővel, akit aztán pár hónap után kivásárolt.

Beatrixról akkor írtunk legutóbb, amikor a Mészáros-cégbirodalmat igazgató és mellette jogot hallgató üzletasszony őstermelőknek járó uniós pályázaton nyert közel 25 millió forint támogatást. Mészáros másik lánya, Ágnes is kiveszi részét a családi bizniszből, neki így vagy úgy 12 céghez van köze a Céginfó szerint, férje, Homlok Zsolt pedig közös vasútépítő céget alapított Mészárosékkal. 

A Mátrai Erőmű felügyelőbizottságát eddig az erőművet évtizedekig irányító Valaska József vezette, aki mostantól az igazgatóság elnöke lett. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.