Sikeres volt Bige László kötvénykibocsátása

2018.05.09. 20:20
Bige László péti érdekeltsége, a Nitrogénművek Zrt. sikeresen bocsátott ki 200 millió euró értékben devizakötvényeket – számolt be egy nemzetközi szakportál egy magyar vonatkozású tőkepiaci tranzakcióról.

Bár hivatalos, hazai bejelentés még nem érkezett, de úgy tűnik, hogy sikeresen zárult Bige László érdekeltségének, a péti Nitrogénművek Zrt-nek a nemzetközi kötvénykibocsátása.

Bige László
Bige László
Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Korábban egy külföldi kötvénypiaci oldal (Global Capital) információi alapján arról írtunk, hogy a Nitrogénművek refinanszírozni szeretné a korábbi 200 millió dolláros kötvényadósságát. Ezt később a társaság is burkoltan megerősítette, amikor beruházási és finanszírozási terveiről beszélt az MTI-nek

Most egy másik kötvénypiaci oldal, a cbonds.com arról írt, immár múlt időben, hogy sikeres volt az említett kibocsátás. Az oldal szerint az XS1811852521 elnevezésű új kötvényt 7 százalékos kuponnal fogadták el a befektetők, a kötvény 2025-ben fut ki, és a portál már 200 millió euróról ír.

A most kibocsátott kötvény egy 2020-ban kifutó, 7,85 százalékos dollárkamatot ígérő sorozatot váltott le.

A cbonds.com információi szerint a szervezők a Banca IMI, a BNP Paribas, a JP Morgan, a Raiffeisen Bank International voltak, míg a letétkezelők az Euroclear Bank, illetve a Clearstream Banking S.A.

Az elmúlt napokban ebben a cikkben is foglalkoztunk a hazai műtrágyapiac összetett helyzetével.