Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikeres volt Bige László kötvénykibocsátása

2018.05.09. 20:20
Bige László péti érdekeltsége, a Nitrogénművek Zrt. sikeresen bocsátott ki 200 millió euró értékben devizakötvényeket – számolt be egy nemzetközi szakportál egy magyar vonatkozású tőkepiaci tranzakcióról.

Bár hivatalos, hazai bejelentés még nem érkezett, de úgy tűnik, hogy sikeresen zárult Bige László érdekeltségének, a péti Nitrogénművek Zrt-nek a nemzetközi kötvénykibocsátása.

Bige László
Bige László
Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Korábban egy külföldi kötvénypiaci oldal (Global Capital) információi alapján arról írtunk, hogy a Nitrogénművek refinanszírozni szeretné a korábbi 200 millió dolláros kötvényadósságát. Ezt később a társaság is burkoltan megerősítette, amikor beruházási és finanszírozási terveiről beszélt az MTI-nek

Most egy másik kötvénypiaci oldal, a cbonds.com arról írt, immár múlt időben, hogy sikeres volt az említett kibocsátás. Az oldal szerint az XS1811852521 elnevezésű új kötvényt 7 százalékos kuponnal fogadták el a befektetők, a kötvény 2025-ben fut ki, és a portál már 200 millió euróról ír.

A most kibocsátott kötvény egy 2020-ban kifutó, 7,85 százalékos dollárkamatot ígérő sorozatot váltott le.

A cbonds.com információi szerint a szervezők a Banca IMI, a BNP Paribas, a JP Morgan, a Raiffeisen Bank International voltak, míg a letétkezelők az Euroclear Bank, illetve a Clearstream Banking S.A.

Az elmúlt napokban ebben a cikkben is foglalkoztunk a hazai műtrágyapiac összetett helyzetével.