Vilhelmina
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Budapesti járatokat is törölnek a belga légitársaság sztrájkja miatt

2018.05.14. 10:14

A pilóták egész napos sztrájkja miatt járatainak 75 százalékát törli hétfőn a Brussels Airlines belga légitársaság, a törlés Budapestet is érinti.

A La Libre Belgique című belga napilap beszámolója szerint a légitársaság történetének második sztrájkját azért tartják, mert a 2016 decembere óta a Lufthansa német légitársasághoz tartozó belga légicég szakszervezete sikertelenül tárgyal pilótáinak fizetésemeléséről a német vezetőséggel.

Wencke Lemmes, a társaság belga szóvivője elmondta, a kétnaposra tervezett munkabeszüntetés hétfőn és szerdán lesz. A járatkimaradások mintegy 60 ezer utast érintenek, akiknek túlnyomó többségét sikerült értesíteni a járattörlésekről. Az utasokat más járatokra való foglalással, vagy a jegy árának visszatérítésével kártalanítják.

A törlések a budapesti járatokat is érintenek, a Liszt Ferenc repülőtér honlapja szerint egyelőre egy, késő esti járatát törölte a belga légitársaság. 

A Deutsche Lufthansa AG 2016 decemberében egyezett meg az SN Airholding minden részvényesével a Brussels Airlines teljes átvételének feltételeiről, amelyet követően 100 százalékos tulajdonosa lett a belga légitársaságot működtető SN Airholdingnak.

A Brussels Airlines 2018-tól teljes mértékben integrálódik a Lufthansa-csoportba, és a Eurowings-csoporton belül repül majd. A korábbi bejelentés szerint a légitársaság a felvásárlást követően még legalább két évig használja majd a Brussels Airlines nevet, 2018-tól a Brussels Airlines márkanevet a Eurowings-csoport tagja megnevezés egészíti majd ki.