Olivér
5 °C
8 °C

A Balatonnál idén már 800 forint lehet a sajtos-tejfölös lángos

2018.05.16. 10:59 Módosítva: 2018-05-16 11:15:59

Jelentős áremelkedéssel számolhatnak az idén a Balatonnál nyaralók – írja a Magyar Idők. A lap által megkérdezett szakértő szerint a megugró költségek és a munkaerőhiány okoz gondot, de a szezonális termékek minőségére is nagyobb figyelmet kellene fordítani.

Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) fonyódi elnöke a Magyar Idők kérdésére elmondta, jelentősen nőttek a szezonális büfések kiadásai a szakmunkás-bérminimum emelkedése, valamint a magas közterhek miatt, ami az idei árakon is meglátszik. 

A sima lángosért a korábban jellemző 300-400 forint helyett idén akár 500 forintot is elkérhetnek, a feltét pedig további 200-300 forinttal is drágítja.

Arról, hogy pontosan milyen tételekből áll össze a lángos ára, itt írtunk bővebben. 

A drágulás mellett gondot okoz az is, hogy egyre több olyan fagylaltárusító hely jelenik meg a Balaton környékén, amely a helyiek beszámolója szerint több szempontból is kifogásolható minőségű édességet kínál. Makkos Péter elmondása szerint az egyik balkáni országból hazánkba települt cukrászati lánc fagylaltjaival kapcsolatban valóban sok a minőségi kifogás. A nagy adagban mért, hamisított fagylalt állítólag ártalmas az egészségre, sok benne a növényi zsiradék, és allergén anyagokat is tartalmaz.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Balatonnál idén már 800 forint lehet a sajtos-tejfölös lángos

A munkaerőhiány drágítja a büfékaját. A fagyinál a minőséggel is gond lehet egyes cukrászdákban.

2193 · May 16, 2018 10:59am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?