A közgondolkodás javítására kapott félmilliárd forint közpénzt a CÖF

imgm8197
2018.05.17. 11:30

Az Átlátszó kiperelte az MVM-től a Civil összefogás Fórum alapítványának nyújtott 508 millió forintos támogatás részleteit. Az iratokból kiderült, a CÖF 

a közgondolkodás javítására

kapta a pénzt az állami vállalattól. A dokumentumokban nincs válasz arra az Átlátszó szerint, hogy miért érezte fontosnak a Fidesz-közeli, többek közt a Békemenetet is szervező CÖF-CÖKA bőkezű támogatását az állami cég. Annyit viszont látni, hogy a támogatási kérelemben társadalmi, tudományos, kulturális, jogvédő tevékenységeket hangsúlyozott a CÖF-öt vezető Csizmadia László. Továbbá azt írta, 

Az összeg lehetőséget adna arra, hogy javítsuk a közgondolkodást, kidolgozzuk a civilitika alapjait, segítsük a lakossági üzenetek széles körű terjesztését, amelynek fontos része a természet megóvása, az emberi élet fenntarthatósága, az energiatudatosság és az energiabiztonság témaköre is.

A portál szerint sem a CÖF adománykérő levelében, sem az MVM-mel kötött támogatási szerződésben nincs szó “a táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételekről”, holott a félmilliárdos támogatás nyilvánosságra kerülése után ezzel takarózott a CÖF.

Azt továbbra sem tudni, mire költötték az összeget Csizmadiáék, ezért az alapítványi beszámolót most szintén kikérte az Átlátszó. 

(Borítókép: Résztvevők a CÖF által szervezett békemeneten 2018 március 15-én - fotó: Németh Sz. Péter)

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.