Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A közgondolkodás javítására kapott félmilliárd forint közpénzt a CÖF

imgm8197
2018.05.17. 11:30

Az Átlátszó kiperelte az MVM-től a Civil összefogás Fórum alapítványának nyújtott 508 millió forintos támogatás részleteit. Az iratokból kiderült, a CÖF 

a közgondolkodás javítására

kapta a pénzt az állami vállalattól. A dokumentumokban nincs válasz arra az Átlátszó szerint, hogy miért érezte fontosnak a Fidesz-közeli, többek közt a Békemenetet is szervező CÖF-CÖKA bőkezű támogatását az állami cég. Annyit viszont látni, hogy a támogatási kérelemben társadalmi, tudományos, kulturális, jogvédő tevékenységeket hangsúlyozott a CÖF-öt vezető Csizmadia László. Továbbá azt írta, 

Az összeg lehetőséget adna arra, hogy javítsuk a közgondolkodást, kidolgozzuk a civilitika alapjait, segítsük a lakossági üzenetek széles körű terjesztését, amelynek fontos része a természet megóvása, az emberi élet fenntarthatósága, az energiatudatosság és az energiabiztonság témaköre is.

A portál szerint sem a CÖF adománykérő levelében, sem az MVM-mel kötött támogatási szerződésben nincs szó “a táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételekről”, holott a félmilliárdos támogatás nyilvánosságra kerülése után ezzel takarózott a CÖF.

Azt továbbra sem tudni, mire költötték az összeget Csizmadiáék, ezért az alapítványi beszámolót most szintén kikérte az Átlátszó. 

(Borítókép: Résztvevők a CÖF által szervezett békemeneten 2018 március 15-én - fotó: Németh Sz. Péter)

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.