Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Varga hadat üzenne a sárga csekknek és a készpénznek

2018.05.17. 14:30 Módosítva: 2018-05-17 15:11:49

Varga Mihály csütörtökön a Zsigmond Király Egyetem Versenyképesség 2018 című konferenciáján adott elő, az MTI beszámolója szerint a fókuszban ismét a termelékenység és a versenyképesség növekedésének fontossága volt.

A pénzügyminiszter szerint a versenyképesség növelése érdekében fontos, hogy a digitalizáció egyre nagyobb teret nyerjen a gazdaságban. Megemlítette, hogy a készpénzforgalom jelentősen nőtt az elmúlt időszakban, ezt fontos lenne csökkenteni, emellett el kell érni, hogy a "sárga csekkek tűnjenek el a pénzforgalomból". 

Varga arról is beszélt, hogy szeretné, ja magyarországi adóék 2022-re a visegrádi országok szintje alá menne. Szerinte a közmunkások - jelenleg 150-160 ezer fős - létszámát is tovább kell csökkenteni. Az olcsó munkaerő kora véget ért, erre nem lehet hosszútávú versenyképességet alapozni, fejtette ki a munkaerő magasabb színvonalú képzésének szükségességére utalva. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.