Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Óriási tao-varázslatot mutatott be Veresegyház

2018.05.18. 14:52

Különösen érdekes húzást mutatott be a veresegyházi önkormányzat és a városi sportkör kettőse, írja az Mfor.hu

Először is idén április 28-án eldöntötték, hogy a város 264,5 millió forintért eladja a sportcsarnokát a Veresegyházi VSK-nak. Ezt nyilvános jegyzőkönyvbe is vették. A VSK tao-pénzből kívánta megvenni az ingatlant a kosárcsapata számára, mert újabban már ingatlant is lehet venni taóból.   

Majd egy bámulatos húzással három héttel később, május 15-én megtárgyalták a sportcsarnok értékesítésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárásukat. Itt hogy, hogy nem, pont a Veresegyházi VSK nyert 264,5 millió forintos ajánlatával. A másik két helyi pályázó, a Kucsa-Ker Kft. és a Veresmester Kft.

  • vagy totál kamupályázathoz asszisztáltak így,
  • vagy az ismert univerzum leghülyébb emberei,

hogy egy nyilvánosan eldöntött győztessel kívántak versenyezni. Külön érdekes egyébként, hogy forintra ugyanannyit kínáltak, mint a VSK, csak a „költségmegfizetés százalékértékében" tértek el kissé, plusz az egyéb vállalásaikat értékelték kevésbé a veresegyházi döntéshozók. 

2

De itt még koránt sincs vége az egésznek. A város eleve tao-pénzből építette a sportcsarnokot 2017 áprilisától. Ennél azt állapították akkor meg, hogy 

az előzetes költségbecslés alapján a beruházás teljes bekerülési értéke bruttó 893 millió forint, melyhez a 30 százaléknyi önerőt, a veresegyházi önkormányzat biztosítja majd, 268 millió forint nagyságrendben. 

Tehát a VSK tao-pénzből pár millió híján épp annyit fizet a városnak egy évvel később, mint amennyi önerőt fel kellett mutatni 2017-ben a tao-pénzek lehívásához. Nem valóságtól elrugaszkodott dolog azt gondolni, hogy némi fifikával a tao-önerőt is a tao adja ezen a településen. 

De még jobb, hogy város és VSK kosárcsarnok iránti igényét némileg beárnyékolja, hogy a VSK-nak nem is volt kosárcsapata, az egész szakosztályt 2017 őszén hozták létre. A honlapjukon sincsen egyáltalán semmi most se kosárlabda címszó alatt, csak a 2017. decemberi tao-papírok. 

Ha valaki további szórakozásra vágyik, olvassa el a sportfejlesztési programjukhoz kapcsolódó leírásukat (pdf), ahol olyan mély elemzésekbe futhat bele, mint hogy a „Gazdasági hatásai nagyon pozitívan alakulhatnak rövid-, közép-, és hosszútávon is", vagy „A jövőben célunk egy kosárlabda csarnok kialakítása városunkban. Más számottevő kockázata nincs a jelenleg beadott 2016/2017-os évadra szóló sportfejlesztési programunknak" – írják 2017 végén.

Emellett az eleve vesztes pályázónak beálló Kucsa-Kert sem kell sajnálnunk, ők egy idén május 14-i jegyzőkönyv szerint szintén őrült szoros verseny mellett nyertek 75 millióért egy 8545 négyzetméteres ipari ingatlant a várostól.

1