Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Andy Vajna 7,3 milliárdot kaszált idén a kaszinójával

2018.05.18. 11:38

Nagyot ment, több mint 7,3 milliárdos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet a Las Vegas Casino Kft., derült ki Andy Vajna egyik fő kaszinós cégének kötelezően benyújtandó éves beszámolójából, írta a 24.hu.  Ez így igen jó évnek számít, hiszen a tavalyi beszámolójuk szerint megelőző évben 6,5 milliárdos volt a kft. adózott eredménye. 

Érdekes továbbá, hogy a cég évi 40 milliót költ csak ügyvédekre, és 45 millió forintnyi jövedelemadót fizetett az iszonyú nagy nyereség után. Majdnem 7,4 milliárdot ki is vettek a cégből osztalékként, ami jelentős előrelépés a megelőző évi 4,7 milliárdos osztalékhoz képest. 

A háttérről azt érdemes tudni, hogy az iparágban a legjelentősebb változás még 2013-ban volt, amikor betiltották mindenhol a nyerőgépeket. Azóta csak kaszinókban lehet ilyet üzemeltetni, a kaszinók üzemeltetését viszont koncesszióhoz kötötték. Csakhogy úgy alakult, hogy ilyen játékbarlang-koncessziót leginkább két, a kormányhoz nagyon közel álló vállalkozó kapott, Andy Vajna és Szima Gábor.

Miután a verseny lényegében megszűnt, a kaszinók elkezdték irtózatosan lerántani az embereket, pontosabban kilőtt az árbevételük, miközben elkezdtek megdöbbentően keveset adózni. Most még annyi újdonság van, hogy a magyarok elvileg online kaszinóban is csak Andy Vajnánál költhetnek, de a versenytárs online kaszinók pont nemrég nyertek pert a magyar állammal szemben.