Andy Vajna 7,3 milliárdot kaszált idén a kaszinójával

2018.05.18. 11:38

Nagyot ment, több mint 7,3 milliárdos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet a Las Vegas Casino Kft., derült ki Andy Vajna egyik fő kaszinós cégének kötelezően benyújtandó éves beszámolójából, írta a 24.hu.  Ez így igen jó évnek számít, hiszen a tavalyi beszámolójuk szerint megelőző évben 6,5 milliárdos volt a kft. adózott eredménye. 

Érdekes továbbá, hogy a cég évi 40 milliót költ csak ügyvédekre, és 45 millió forintnyi jövedelemadót fizetett az iszonyú nagy nyereség után. Majdnem 7,4 milliárdot ki is vettek a cégből osztalékként, ami jelentős előrelépés a megelőző évi 4,7 milliárdos osztalékhoz képest. 

A háttérről azt érdemes tudni, hogy az iparágban a legjelentősebb változás még 2013-ban volt, amikor betiltották mindenhol a nyerőgépeket. Azóta csak kaszinókban lehet ilyet üzemeltetni, a kaszinók üzemeltetését viszont koncesszióhoz kötötték. Csakhogy úgy alakult, hogy ilyen játékbarlang-koncessziót leginkább két, a kormányhoz nagyon közel álló vállalkozó kapott, Andy Vajna és Szima Gábor.

Miután a verseny lényegében megszűnt, a kaszinók elkezdték irtózatosan lerántani az embereket, pontosabban kilőtt az árbevételük, miközben elkezdtek megdöbbentően keveset adózni. Most még annyi újdonság van, hogy a magyarok elvileg online kaszinóban is csak Andy Vajnánál költhetnek, de a versenytárs online kaszinók pont nemrég nyertek pert a magyar állammal szemben.   • Hírek
  • Árfolyam