Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezáratta a Nébih a gödöllői Félix pizzériát

2018.05.23. 08:36

Bezáratta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a gödöllői Félix pizzériát, mert engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételeknek sem felelt meg az étterem – derül ki a Nébih közleményéből.

Az étterem konyhájában nem volt meleg víz, ami a mosogatás és a takarítás miatt problémás, a padló pedig kifejezetten koszos volt. A helyiség olyan tárgyakkal volt tele, amikre ételkészítéshez nincs szükség (pl. monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények stb.). A szakácsoknak és a futároknak nem volt meg a szükséges egészségügyi engedélye.

A nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.