Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Üdülési jogokkal trükköztek, 41 milliós bírságot kaptak a GVH-tól

2018.05.25. 12:36

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogaik eladásáról szóló ajánlatokkal, ezért összesen 41 millió forintra bírságolta a cégeket – derül ki a GVH közleményéből.

Az Exch-Immo Kft., és a tevékenységét 2016-ban részben átvevő Club Hotels Europe Kft. üdülési joggal rendelkező embereket keresett meg és hívott személyes egyeztetésre 2014-től kezdődően. A megbeszéléseken a cégek azt ígérték, hogy segítenek az üdülési jogok eladásában, de ezért cserébe azt várták, hogy vegyenek új üdülési jogot vagy egyéb, hosszú távra szóló üdülési terméket.

A GVH döntésében megállapította, hogy a két, egymással együttműködő vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert

  • Exch-Immo Kft. azt a valótlan benyomást keltette, hogy eredményesen működik közre a fogyasztók üdülési jogának értékesítésében;
  • mindkét vállalkozás azt a valótlan benyomást keltette, hogy céljuk az üdülési jogok eladása.

A GVH mindkét vállalkozásra a törvényi maximumot elérő összegű bírságot szabta ki az eljárás alá vont cégek, illetve további vállalkozások visszatartása érdekében a hasonló jogsértésektől.