Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Üdülési jogokkal trükköztek, 41 milliós bírságot kaptak a GVH-tól

2018.05.25. 12:36

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogaik eladásáról szóló ajánlatokkal, ezért összesen 41 millió forintra bírságolta a cégeket – derül ki a GVH közleményéből.

Az Exch-Immo Kft., és a tevékenységét 2016-ban részben átvevő Club Hotels Europe Kft. üdülési joggal rendelkező embereket keresett meg és hívott személyes egyeztetésre 2014-től kezdődően. A megbeszéléseken a cégek azt ígérték, hogy segítenek az üdülési jogok eladásában, de ezért cserébe azt várták, hogy vegyenek új üdülési jogot vagy egyéb, hosszú távra szóló üdülési terméket.

A GVH döntésében megállapította, hogy a két, egymással együttműködő vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert

  • Exch-Immo Kft. azt a valótlan benyomást keltette, hogy eredményesen működik közre a fogyasztók üdülési jogának értékesítésében;
  • mindkét vállalkozás azt a valótlan benyomást keltette, hogy céljuk az üdülési jogok eladása.

A GVH mindkét vállalkozásra a törvényi maximumot elérő összegű bírságot szabta ki az eljárás alá vont cégek, illetve további vállalkozások visszatartása érdekében a hasonló jogsértésektől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!