NAV vizsgálattal zsaroltak egy budapesti vállalkozót

2018.05.28. 16:08

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon indult eljárás zsarolás megalapozott gyanújával egy 47 éves, egy 60 éves budapesti férfi és egy 35 éves budapesti nő ellen, akik azzal zsaroltak egy budapesti vállalkozót, hogy ha nem fizet nekik milliókat, ráküldik a NAV-ot - írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint a két férfi és a nő 2018. május 7. és 2018. május 24. között több alkalommal beszéltek meg találkozót a sértettel. A találkozók alkalmával azt mondták neki, hogy jó kapcsolataik vannak a NAV-on belül, úgyhogy ha nem fizet nekik több millió forintot, akkor adóügyi eljárást indítanak ellene, amin tuti, hogy találnak is majd valamit az ellenőrök. A zsarolás hatott, a férfi hajlandó volt fizetni, erre pedig megbeszélt egy találkozót a zsarolókkal 2018. május 24-én este Gödöllőn, egy vendéglátóhelyen. 

A pénz átadása közben viszont a Pest megyei rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta a gyanúsítottakat, akiket előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. Mindhárom személyt őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatásukat.