Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nigériából üzentek Mészáros Lőrincnek divatügyben

2018.05.28. 22:37

"Ki tudja? Talán a nigériai 2Rule és a magyar 2 Rule együtt a legnagyobb magyar-afrikai divatsztori lehetne. A ruhák szeretetet hozhatnak és egységet is teremthetnek" - ezt a nigériai ruhamárka, a 2Rule írta ki hétfőn Facebookra Mészáros Lőrinc új ruhamárkájára utalva. (A poszt eredeti verziójában következetesen hungray-nek volt írva Magyarország angolul, de aztán javították).

Mészáros Lőrinc a Magyar Sportmárka Zrt.-t tavaly decemberben alapította meg Szélesi Ágnessel, aki a novemberben még ideiglenesen kapitánykodó Szélesi Zoltán felesége. A márkanevet már levédették. Korábban azt írtuk, még nem lehet biztosan tudni, de esélyes hogy a Puskás Akadémia már ilyen márkájú mezekben fog játszani hamarosan, a jelenlegi Adidas mezek helyett. Télen arról is lehetett már hallani, hogy a magyar válogatottaknak is a beszállítója lesz az újonnan alapított cég, ez a nem titkolt terv. A 2Rule angolul azt jelenti, hogy "uralkodni", de ha kiejtjük, azonnal látjuk, ez nem más, mint a turul. 

20101158 62382b5aa734bd15052a9839ddb79f78 wm

A nigériai 2Rule-ról először a 444 írt bővebben: ez nem egy sportmárka, inkább lazább, színesebb ruhákat forgalmaznak a közösségi médiás posztjaik alapján. A 2Rule indulását követően Kővári Ágnes, a Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója a Magyar Időknek azt mondta, "a nyár közepén bemutatkozó új magyar sportszermárka, a 2rule és az ahhoz kapcsolódó termékkínálat kialakítása július végén fejeződik be, a nyilvánosságra került jelkép nem a végleges változat, így arról több szempontból alaptalanul fogalmazott meg vádakat az ellenzéki média."

Kővári politikai színezetű rágalmakról, elferdített tényekről és rosszindulatú plágiumvádakról beszélt, a nigériai 2Rule-ról pedig azt mondta,

évekkel ezelőtt megszűnt az említett vállalkozás, hat éve semmilyen forgalmat nem bonyolítanak az afrikai országban, nemzetközi értékesítést pedig soha nem folytattak.

Kővári állítását egy gyors google-ös keresés alapján egyébként sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet igazán, az egész nigériai 2Rule elég fura, ugyanis honlapjuk például nincsen, viszont van egy blogjuk egy darab poszttal a 2012/13-as kollekcióról, Facebookon és Instagramon pedig folyamatos az aktivitásuk, bár nem posztolnak nagyon gyakran és elég kevesen követik őket.

A csaknem 900 ezer Facebook-lájkolóval rendelkező nigériai webshopon, a Yaoota.com-on elérhetőek a ruháik, bár a cikk írásának időpontjában csak 8 darab terméket lehet ott megvásárolni.