Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titkolják Orbán utazásait

2018.05.28. 08:22

Sem a Miniszterelnökség, sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda sem árulta el a Népszava közérdekű adatigénylésére, hogy hol, mennyiért volt hivatalos úton külföldön Orbán Viktor 2017-ben. A tárca kérését azzal utasította el, hogy nem minősülnek adatkezelőnek, azt viszont nem árulták el, hogy kihez tartoznak ezek az adatok.

Megkeresték a Terrorelhárítási Központot (TEK) is, hátha a miniszterelnök biztonságának garantálása miatt ők az illetékesek. Ők közölték, hogy a lap megkeresését a a Miniszterelnöki Kabinetirodához, „a közérdekű adatigénylésében érintett valamennyi adat adatkezelőjéhez” továbbították. Csakhogy ezután hiába telt el három hónap, válasz nem érkezett.

27173236 10155909720746093 4048633613138526158 o
Fotó: Orbán Viktor

Fazekas Sándor és Varga Mihály tárcája szintén nem küldött adatokat a lapnak arról, hogy az adófizetők pénzén hová mennyit utaztak, a külügy pedig csak részleges választ adott, a többi minisztérium azonban a törvényt betartva elszámolt az utakról. Eszerint egyébként a legtöbbet a Seszták Miklós által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) költötte, összesen 246 millió forintot. A legkevesebb a Belügyminisztériumban és a Miniszterelnöki Kabinetirodánál ment el külföldi utazásra, a két tárcánál ugyanis tavaly mindössze 4 millió forintot költöttek erre.