Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vehet e-autót, csak nem járhat vele

2018.05.29. 13:42

Bezárták a közlekedési ügyekben eddig illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, úgyhogy hetek óta nem lehet új elektromos autót üzembe helyezni Magyarországon – írja a 444.hu.

A lap egy olvasója több elektromos autót is vett, de a kereskedő nem tudta neki átadni a kocsikat, mert jelenleg nincs az üzembe helyezésükhöz szükséges adatlap az országban, és ilyesmi nélkül nem állhatnak forgalomba az autók. A lap kérdésére ilyen autókkal foglalkozó kereskedések megerősítették, hogy ez a helyzet.

A problémát az okozza, hogy az adatlapok kiadásával foglalkozó minisztériumi főosztály egy új szervezeti rendszerbe került, ugyanis az összes közlekedési ügy az újonnan létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztérium feladata lesz az NFM megszűnése után, de egyelőre úgy tűnik, hogy az illetékes szervezet még nem állt fel.

A kormány Jedlik Ányos-tervének célja az elektromobilitás elterjesztése. A tervek között szerepel a belső égésű motoros autók kiváltása hibrid és tisztán elektromos gépkocsikkal. Varga Mihály pénzügyminiszter még nemzetgazdasági miniszterként azt mondta 2015-ben, hogy az a célkitűzés, hogy 2020-ra 54 ezer elektromos járműnek legyen forgalomban hazánkban, ehhez azonban előbb ki kell építeni a megfelelő infrastruktúrát.