Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyert a Bayer, felvásárolhatja a Monsantót

2018.05.30. 16:56

Megveheti Bayer német gyógyszergyártó multi a leginkább génkezelt vetőmagjairól ismert Monsanto vállalatot, rábólintott az amerikai igazságügyi minisztérium is, írja a Reuters62,5 milliárd dolláros árról írnak, de ehhez még 9 milliárd dollárért kell eladniuk bizonyos tételeket. 

Ezzel a világ legnagyobb vetőmagos és növényvédőszeres válallata

fog létrejönni. 

Az EU egyébként már tavasszal rábólintott az üzletre, amiben azért látta az esélyt arra, hogy az így létrejövő gigavállalatnak a maga 140 ezer dolgozójával és 60 milliárd eurós árbevételével (ez 15 500 milliárd forint, a magyar GDP kábé fele) lesz némi versenytorzító hatása. Ezért ahhoz kötötte az üzletet, hogy a Bayer adja el agrárvegyipari üzletágának egy részét.

A németek találtak is rá vevőt, egy másik német céget, a BASF-et, amely 5,9 milliárd euróért  veszi meg a Bayer vetőmagtermelő és növényvédelmi üzletágának jelentős részét.