Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon jól ment Mészáros médiaóriásának

2018.05.31. 11:05

Nagyon jól ment Mészáros Lőrinc médiacégének a tavalyi évben, a Mediaworks 2017-ben 4,34 milliárd forintos profitot termelt a 2016-os majdnem  2,5 milliárdos bukta után. A cég a bevételeit is megduplázta, a 2016-os 11,3 milliárd forint után tavaly 20,4 milliárd forintos bevétele lett a cégnek. 

Mészáros Lőrinc
Mészáros Lőrinc
Fotó: Ajpek Orsi

2017 volt az első év, amikor a Mediaworks kiélvezhette a majdnem teljes monopóliumát a megyei lapok piacán azzal, hogy 2016-ban bekebelezte a Pannon Lapokat, ami nyilván hozzájárult a cég bevételének növekedéséhez. Ezzel együtt az alkalmazottak száma is megduplázódott, ami azt is jelenti, hogy bérköltségre is többet költ a pénzt, 2,4 milliárd helyett 4,1 milliárdot. De látszik, hogy van miből. 

A cégnek hitele is kevesebb volt tavaly, mint korábban, a 2016-os 7 milliárd helyett 5,8 milliárd forint hosszú lejáratú adóssága van.