Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több sebből is vérzik a Richter gyógyszerének elterjesztése

BFALU20180104070
2018.05.31. 16:26
Májusban több kellemetlen hír is érte a tőzsdén jegyzett Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyárat. Előbb az ígéretes, újonnan kifejlesztett nőgyógyászati termékét korlátozták Európában, majd az Allergan, a cég amerikai partnere jelentett be válságot és reorganizációs tervet. A Richter árfolyamával mégsem történt semmi.

Május 30-án, a késő délutáni órákban bejelentést tett az ír központú, de globális Allergan gyógyszercég. A 16 milliárd dolláros árbevétellel és 16 ezer alkalmazottal működő multi már korábban erősen veszteségessé vált, árfolyama egy év alatt 30 százalékkal esett, arra lehetett számítani, hogy valamilyen drasztikus lépéssel igyekszik a vezetés kezelni a helyzetet.

Végül valóban a korábbi feldarabolási jóslatok egyike válhat valóra, a cég eladja a nőgyógyászati és a fertőző betegség üzletágát, hogy a core tevékenységeire összpontosítson.

Ő a Richter partnere

Az Allergan nehézségei annyiban érdekesek itthon, hogy ez a New York-i Értéktőzsdén is jegyzett társaság a Richter Gedeon fő partnere az amerikai piacon, elsősorban a cariprazine nevű, rendkívül ígéretes Richter-fejlesztette hatóanyag gyógyszer-bevezetésében, mind az Esmya nevű gyógyszer amerikai bevezetésében. Ha nagyon leegyszerűsítjük az esetet az Allergan szempontjából,

  • a cariprazine a megtartandó portfólióban van, mert ez egy központi idegrendszerre ható termék,
  • az Esmya azonban a távozó portfólióban, mert az nőgyógyászat.

A Richter nyugodt

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon szóvivője az Indexnek elmondta, hogy az Allergan reorganizációs terve pontosan nem lehetett ismert a Richter előtt, de ez egy hosszabb folyamat lesz, nem egyik napról, a másikra fog megtörténni. Az érvényes szerződések miatt a Richter nem aggódik, szerinte

az Allergan átalakulása a Richteres gyógyszerek vizsgálatait,, a törzskönyvezést nem érintik."

A baj csak az, hogy az Esmya elterjesztése amúgy is több sebből vérzik.

Kemény döntések

A gyógyszergyártás sokszor keményebb üzleti világ, mint a fegyverkereskedelem – tartja egy gyakran idézett mondás. Mindez bizonyára túlzás, de az igaz, hogy egyetlen hatósági döntés értelmetlenné tehet több száz millió dollárnyi fejlesztést, miközben egy zöld lámpa megnyithatja az utat a hasonló mértékű profittermelés előtt.

Képzeljük el azt a befektetőt, aki egy gyógyszercéget szeretne beárazni egy ilyen döntés előtt a tőzsdén. Ha a cég zöld lámpát kap a hatóságtól, akkor a társaság ezermilliárd forintot ér, ha piros lámpa villan fel, akkor 900 milliárd forintot.

Ha 50-50 százalék az esélye az ítéleteknek, akkor a cég kapitalizációja talán bekúszik középre, 950 milliárd forintra, de a döntés mindenképpen jelentős árfolyam-elmozdulást indokol. A Richter május 18-án várt egy újabb ilyen döntést. Valójában az Esmya-ügy már év eleje óta rombolta a Richter Gedeon megítélését, a cég be is jelentett a várható negatív történések miatt egy 40 milliárd forintot is meghaladó leírást.

Esmya

Az év eleje óta 1500 forinttal már apadt az árfolyam és attól lehetett tartani, hogy amennyiben negatív lesz a döntés, akkor további árerózió következhet be. De mi történt valójában? A májust 5255 forintos részvényenkénti áron nyitotta a tőzsdén a gyógyszergyártó, május 30-án pedig 5285 forinton zárta a kereskedést. Nyugodt, csendes hónap, miközben a vezető hazai részvények elég rosszul szerepeltek ebben a hónapban. Pedig mi minden van mögötte.

Korlátozások

Valójában a fenti gondolatkísérletnek megfelelő események játszódtak le: a döntés előtt bizakodó, optimista drágulás, majd párszázalékos határozott visszaesés. Vagyis akkor végül piros lámpát kapott a cég? Ennél kicsit bonyolultabb, átmenetibb lett a döntés, de a termékkel kapcsolatban olyan figyelmeztetések és korlátozások jelentek meg, amelyek azért közelebb vannak a piros, mint a zöld szinthez.

A Richternek korábbi nagy ígérete volt az Esmya nevű gyógyszer, amelyet a méh jóindulatú daganatainak kezelésére lehet használni, és nagy előnye, hogy képes műtéteket is kiváltani. Ezt a terméket azonban felnyomták az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA), mondván májkárosodást okozhat a használata.

Az ügynökség Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága (PRAC) ezt vizsgálta ki, és úgy ítélte meg, hogy, hogy az Esmya valóban hozzájárulhatott májkárosodásokhoz, ezért megtiltotta a használatát azoknál, akiknek már volt májproblémája és egyéb esetekben is mindenféle egyéb vizsgálatot, óvintézkedést írt elő.

Mi lehet ennek a következménye? Ezt ma még nehéz felmérni. Ha egy gyógyszer kapcsán a májkárosodás esélye elhangzik, akkor józan paraszti ésszel az feltételezhető, hogy az orvosok kerülni fogják a felírását, a betegek pedig a használatát. Ugyanakkor a piacon ma az Esmya az egyetlen gyógyszer, amely képes kiváltani a műtétet.

A Richter mindenesetre transzparensen és gyorsan reagált, így a leírások bejelentésével gyakorlatilag úgy lehet kalkulálni, hogy bármi ami a jövőben történik, inkább pozitív meglepetés lehet, mert a mai árfolyam azt tükrözi, hogy az Esmya európai értékesítése nem lesz számottevő.

(Borítókép : Faludi Imre / MTI)