Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Triplázott a kormány kedvenc őrző-védő cége

2018.05.31. 13:30

Több mint háromszor akkora profittal zárta a 2017-es évet a kormány kedvenc biztonsági cége, a Valton-sec Kft., mint amennyi 2016-ban összejött neki: a cég tavaly 1,4 milliárd forintos nyereséget könyvelt el a 2016-os 446 millió forint után.  A cég a bevételeit is több mint megduplázta, a 2016-os 2,7 milliárd után tavaly 6,4 milliárd forint folyt be a céghez. 

A Valton a sok állami és egyéb megrendelés miatt valószínűleg új embereket is fölvett, erre utal, hogy bérköltségre tavaly 262 millió forintot költött a 2016-os 155 millió után. Emellett ingatlanokra és műszaki eszközökre is jóval többet költött a cég tavaly, mint egy évvel korábban. 

 

A cég tulajdonosai jobb- és baloldali politikusokkal is jó kapcsolatot ápoltak, a tulajdonos Varga Lajos elmondása szerint egy ismerősön keresztül került kapcsolatba a miniszterelnök körével még az első Orbán-kormány idején. 2010-ben már Orbán Viktor Parlament előtti eskütételekor i a Valton biztosította a terepet, azóta pedig a cég marcona őrei rendszeres szereplői a kormánypárti és kormányzati rendezvényeknek. A cég történetét bemutató cikkünket itt olvashatják