Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kósa Lajos rámegy a szövetkezetekre

2018.06.01. 09:03

Csütörtök délután az Országos Szövetkezeti Tanács megválasztotta új elnökének Kósa Lajost, írják közleményükben. Az eddigi elnök, Patay Vilmos alelnök lett, a másik alelnöki posztot pedig Kósa szoros bizalmasa, Fiák István töltheti be. Az indoklás annyi volt, hogy Kósának nagy diákszövetkezeti múltja van, és a nyugdíjas-szövetkezeteket is nyomatta nemrég. 

Kósa integritására a témában mondjuk pont komoly árnyékot vet a közelmúltbeli szövetkezetes botránya. Ez röviden annyi, hogy Kósa Lajos és Harrach Péter egy elsőre érthetetlen javaslattal a nyugdíjas-szövetkezetekbe tömörített nyugdíjasokkal próbálta orvosolni a munkaerőhiányt.

Image uploaded from iOS
Fotó: Huszti István

Mindez azért volt pikáns, mert Kósa felesége, Porkoláb Gyöngyi 2017 márciusában olcsón megvásárolt egy céget, mégpedig a Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft.-t attól a Fiák Istvántól, aki többféle cégében volt érdekelt a munkaerő-kölcsönzésben, nyugdíjas-szövetkezet szervezésben.  

Kósa akkor egyébként érdemben nem nyilatkozott az ügyletről, mondván, a szereplői nem közszereplők, de azért volt egy rövid magyarázata a mindössze hatmilliós vételárra (a társaságnak adósságai vannak).