Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vett egy ásványvizes céget a Mol

2018.06.01. 13:38

Titkos összegért felvásárolta a Mol a Fonte Viva nevű, másfél milliárd körüli árbevételű kaposvári ásványvíz-palackozót, írta az MTI. 

A Mol egyébként az új stratégiájával le akarna már némileg szakadni az olajbányászatról, olajfinomításról és megújuló dolgokkal is akarnak foglalkozni meg egy sereg egyéb irányba diverzifikálni. A cég idézett álláspontja szerint ennek a stratégiának része ez az üdítős cég is. A felvásárlási összegről nincs hír, ahogy arról se, hogy a Mol továbbviszi-e a Fonte Viva "a divat világára, a trendiségre" építő marketingstratégiáját.

A Fonte Viva egyébként egy híresebb vállalat, Csákabonyi Nárcisznak és olasz férjének a tulajdona régóta. Csákabonyi a korábbi szocialista képviselőnek, és a párt kaposvári erős emberének, Csákabonyi Balázsnak a lánya. 2004-ben pedig még a Magyar Nemzet írt arról, hogy Csákabonyi Nárciszék a Somogyváron épülő ásványvíz- és üdítőital-gyártó üzemük telephelyéhez a kikiáltási ár feléért jutottak hozzá a helyi Fidesz frakció szerint. Emellett hamar megpakolta őket két különböző címszó alatt a szocialista többségű Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács és dél-dunántúli társa mintegy 87 millió forintnyi állami támogatással is.