Vett egy ásványvizes céget a Mol

2018.06.01. 13:38

Titkos összegért felvásárolta a Mol a Fonte Viva nevű, másfél milliárd körüli árbevételű kaposvári ásványvíz-palackozót, írta az MTI. 

A Mol egyébként az új stratégiájával le akarna már némileg szakadni az olajbányászatról, olajfinomításról és megújuló dolgokkal is akarnak foglalkozni meg egy sereg egyéb irányba diverzifikálni. A cég idézett álláspontja szerint ennek a stratégiának része ez az üdítős cég is. A felvásárlási összegről nincs hír, ahogy arról se, hogy a Mol továbbviszi-e a Fonte Viva "a divat világára, a trendiségre" építő marketingstratégiáját.

A Fonte Viva egyébként egy híresebb vállalat, Csákabonyi Nárcisznak és olasz férjének a tulajdona régóta. Csákabonyi a korábbi szocialista képviselőnek, és a párt kaposvári erős emberének, Csákabonyi Balázsnak a lánya. 2004-ben pedig még a Magyar Nemzet írt arról, hogy Csákabonyi Nárciszék a Somogyváron épülő ásványvíz- és üdítőital-gyártó üzemük telephelyéhez a kikiáltási ár feléért jutottak hozzá a helyi Fidesz frakció szerint. Emellett hamar megpakolta őket két különböző címszó alatt a szocialista többségű Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács és dél-dunántúli társa mintegy 87 millió forintnyi állami támogatással is.