Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Fizetne 3 300 100 dollárt egy ebédért? Van, aki megtette

2018.06.02. 07:40

Több mint hárommillió dollárt ajánlottak egy ebédért Warren Buffett befektetővel, a világ egyik leggazdagabb emberével.

Az eBay aukciós portálon pénteken véget ért jótékonysági liciten 3 300 100 dollárt, nagyjából 907 millió forintot kínált fel a győztes ajánlattevő, aki névtelen kívánt maradni. Ez nem sokkal marad el az amerikai üzletemberrel évente meghirdetett ebédért adott legmagasabb összegtől, 3 456 789 dollártól (950 millió forinttól), amelyet 2012-ben és 2016-ban fizettek, írja az MTI.

A pénzből a Glide Foundation nevű alapítványt segítik. A szervezet a San Franciscó-i hajléktalanok támogatására fordítja majd az összeget.

Warren Buffett a mostani licitig már több mint 26 millió dollárt (7,1 milliárd forintot) segített összegyűjteni az alapítványnak a 18 éve megrendezett aukciók révén.

A licitálók évről évre tetemes összeget fizetnek azért, hogy elkölthessenek egy ebédet a nebraskai befektetési guruval, a Berkshire Hathaway holdingtársaság főrészvényesével, elnök-vezérigazgatójával, aki világszerte ismert emberbaráti tevékenységéről is.

Buffett szerint ilyenkor változatos témákban kap kérdéseket. Az egyetlen tabu, hogy mibe fektet legközelebb.

A győztes licitálók rendszerint a New York-i Smith and Wollensky steak házban találkoznak az üzletemberrel. Az étterem legalább 10 ezer dollárt szokott felajánlani az alapítványnak, hogy a helyszínéül szolgálhasson az ebédeknek.

Warren Buffett vagyonát 87,5 milliárd dollárra (több mint 24 ezer milliárd forintra) becsülte a Forbes pénzügyi magazin 2018 februárjában.

(Borítókép: Buffet a Smith & Wollensky étteremben. Fotó: Chris Goodney/Bloomberg via Getty Images)