Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre jobban szeretik a magyarok az Aldit

2018.06.02. 14:09

Nem csökkent tavaly a magyarok vásárlási kedve, ez pedig kedvezett a hazai kiskereskedelmi cégeknek. Az Aldi és a Spar bevétele és profitja is jelentősen nőtt tavaly, írja a Portfolio a kiskereskedelmi cégek éves beszámolói alapján.

A kiskereskedelmi értékesítések 5,3 százalékkal nőttek 2017-ben Magyarországon, de természetesen vannak különbségek a cégek növekedési üteme között. A lap egyelőre az Aldi és a Spar beszámolóját nézte meg, mivel a Tesco, az Auchan és a Lidl csúsztatott pénzügyi évvel működik.

Az Aldi 27 százalékkal növelte bevételeit 2016-ról 2017-re, tavaly összesen 170,3 milliárd forint árbevételt ért el. Így a valaha volt legjobb évét zárta a cég, 3,4 milliárd forintos rekordprofitot ért el. A társaság az elmúlt három évben stabilan nyereséges, de ilyen jó eredménye még nem volt.

De a Sparnak sincs oka panaszra, az ő bevételük is nagyobb ütemben bővült, mint a szektor átlaga, 9,4 százalékos növekedést értek el tavalyhoz képest. Ezzel a 2017-es üzemi eredmény 19,5 milliárd forint lett, ami 12 százalékos bővülés 2016-hoz képest.