Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elégedetlen a szakközépiskolákkal és a szakgimnáziumokkal a miniszter

2018.06.02. 09:28

Felgyorsítják a szakközépiskola-szakgimnázium fejlesztési programot, az intézmények infrastruktúrája valóban elavult - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy kibővítsék a tanári gárdát ebben a kategóriában, és felvetette egy, a Klebelsberg-ösztöndíjprogramhoz hasonló program indításának lehetőségét ennek érdekében. "Meg kell fontolni azt is, hogy olyan diplomát adjunk ki, amelynek megszerzésével a hallgató egyúttal egy szaktanári oklevelet is kap, amennyiben vállalja a tanítást".

Az innovációs tárca fogja koordinálni az uniós fejlesztéseket is, és Palkovics László az interjúban kitért az Európai Bizottság azon kezdeményezésére, hogy a következő hétéves költségvetési időszakban kössék a jogállamiság követelményeinek meglétéhez az uniós kifizetéseket. "Ez egy tisztán politikai ügy, nem tartom sem fairnek, sem kivitelezhetőnek". Hozzátette, hogy hosszú vitára számít a témáról.

Palkovics László arról is beszélt, hogy a magyar tulajdonú vállalatok versenyképességének növelése érdekében fokozni kell hatékonyságot és a termelékenységet, és az egyik ösztönző a kis- és középvállalkozások adóterhének további mérséklése lehet, továbbá az, "ha valamennyi pénzbeli támogatási formánál feltétellé tesszük a hatékonyságnövelést".