Erik, Alexandra
EUR 382,88 Ft
USD 363,81 Ft
9 °C
23 °C

Elégedetlen a szakközépiskolákkal és a szakgimnáziumokkal a miniszter

2018.06.02. 09:28

Felgyorsítják a szakközépiskola-szakgimnázium fejlesztési programot, az intézmények infrastruktúrája valóban elavult - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy kibővítsék a tanári gárdát ebben a kategóriában, és felvetette egy, a Klebelsberg-ösztöndíjprogramhoz hasonló program indításának lehetőségét ennek érdekében. "Meg kell fontolni azt is, hogy olyan diplomát adjunk ki, amelynek megszerzésével a hallgató egyúttal egy szaktanári oklevelet is kap, amennyiben vállalja a tanítást".

Az innovációs tárca fogja koordinálni az uniós fejlesztéseket is, és Palkovics László az interjúban kitért az Európai Bizottság azon kezdeményezésére, hogy a következő hétéves költségvetési időszakban kössék a jogállamiság követelményeinek meglétéhez az uniós kifizetéseket. "Ez egy tisztán politikai ügy, nem tartom sem fairnek, sem kivitelezhetőnek". Hozzátette, hogy hosszú vitára számít a témáról.

Palkovics László arról is beszélt, hogy a magyar tulajdonú vállalatok versenyképességének növelése érdekében fokozni kell hatékonyságot és a termelékenységet, és az egyik ösztönző a kis- és középvállalkozások adóterhének további mérséklése lehet, továbbá az, "ha valamennyi pénzbeli támogatási formánál feltétellé tesszük a hatékonyságnövelést".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek