Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pintér Sándorék családi cége vette meg Kulka házát

2018.06.04. 10:19

A Pintér Sándor családjának többségi tulajdonában lévő cég vásárolta meg Kulka János budai házát, amelynek értékesítéséről először a Blikk számolt beírja a Hvg.hu. Az Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. 2017 végén vásárolta meg az ingatlant a földhivatali nyilvántartás szerint. 

A 252 négyzetméteres ház tulajdonosa immár Pintérék ingatlanforgalmazással és -bérbeadással foglalkozó cége. Az Immobil 2000 korábban a belügyminiszter kizárólagos tulajdonában volt, majd 2010-ben értékesítette, nagyobb részét a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Kalamata 2007 Kft. szerezte meg. Aztán 2013-tól a cég megint Pintér családjához került a cég, a lányai vásárolták meg, így a jelenlegi tulajdonosai Pintér Hajnalka, Brindzáné Pintér Csillag és Pappné Pintér Ildikó. Az ügyvezető pedig a belügyminiszter felesége, Pintérné Eötvös Ildikó.

A Pintér lányok részesedése több mint 90 százalék a cégben, melynek kisebbségi tulajdonosa a Cratis Zrt. lett 2017 augusztusától. A ciprusi hátterű Cratisról korábban az Átlátszó írta meg, hogy uniós támogatásban részesült.