Kósa az 1300 milliárdról: Az ellenzék pénzért mindenre kész

2018.06.06. 12:16 Módosítva: 2018.06.06. 13:29

Kósa Lajost kérdezgették szerda reggel az ATV stúdiójában, a 444 pedig kiszúrta azt a részt az interjúból, amikor az 1300 milliárdos örökségügy kapcsán nyilvánult meg a fideszes politikus. A lényeg röviden: Kósa szerint az eset tanulsága, hogy az ellenzék mindenre képes. 

A választások előtt kitudódott kellemetlen eset lényege, hogy Kósa Lajost állítása szerint átverte egy csengeri asszony, aki azt mondta neki, hogy 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget örökölt Svájcból, és befektetési tanácsokat kér. Kósa állítólag azt tanácsolta neki, tegye a pénzt magyar állampapírba, a nyilvánosságra került közjegyzői iratok szerint viszont ezért a cizellált befektetési ötletért cserébe 800 millió forintot íratott volna a saját anyjára az örökségből. Mint időközben kiderült, a pénz nem létezett, de ettől még viszonylag kellemetlen az ügy Kósa számára, aki a szerződések megkötésekor nyilván azt gondolta, hogy létezik. 

Mikor az ATV-n a műsorvezető felhozta az örökségügyet, Kósa Lajos meglepőt húzott: közölte, hogy

"a pénzért és a hatalomért az ellenzék semmi eszközben nem válogat, mindenre képes".

Ezután megkérdezték tőle, hogy hol van ebben az ellenzék keze, talán ők küldték hozzá Szabó Gábornét? Kósa szerint ez

ki fog derülni, a rendőrség majd ezt megállapítja, ez nem az én dolgom.

Ez a sejtetés elég különös annak fényében, hogy a csengeri nő több szálon is kötődik Kósához közel álló üzletemberekhez.

Kósa később arról is beszélt, azért nem volt gyanús neki, hogy a csengeri asszony Csányi Sándor vagyonának háromszorosát kitevő örökséggel kereste meg, mert „ez egy nagyon jól megszervezett szélhámosság volt". (Az ehhez hasonló örökséges csalások működéséről itt írtunk bővebben.)

A 800 milliós ajándékozásról szóló dokumentumról pedig közölte, hogy az egy hamisítvány, és az édesanyja nem kapott senkitől semmit (utóbbit egyébként nem állította senki, hiszen miből is kapott volna, csak annyiról volt szó, hogy készült egy ilyen papír).   • Bérelnék
  • Bankszámla