Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden harmadik dolgozó kiesik a magyar egészségügyből

2018.06.06. 15:59

A magyarországi egészségügyi dolgozók csaknem harmada külföldön dolgozik, vagy Magyarországon él ugyan, de elhagyta a pályát – mondta Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke a HírTV beszámolója szerint.

Svébis szerint nem elsősorban az alacsony fizetés miatt mennek külföldre a fiatal egészségügyi szakemberek, előadásában azt mondta, egy külföldre távozott rezidens azzal indokolta, hogy elmegy, hogy "embernek szerette volna érezni magát a munkahelyén". A pénz mint szempont minden egyes felmérésben hátrébb szerepel, mint a munkahelyi légkör, a munkahelyi körülmények, a gyógyítás szabadsága – tette hozzá. 

Arról is beszélt előadásában a Kórházszövetség elnöke, hogy a kórházi fertőzések száma akár 70 százalékkal is csökkenthető lenne, ha elegendő képzett ápoló dolgozna az egészségügyi intézményekben.