Natália
1 °C
7 °C

Mindenkit érintő döntést hozott az EU: csökkennek a telefondíjak

fortepan 32874
2018.06.06. 18:38

Sikerült megállapodniuk az Európai Unión belüli telefonhívások percdíjainak maximalizálásáról a főbb uniós intézmények: a még hivatalos elfogadásra váró egyezség értelmében a tagállamok közötti hívások percdíja

legfeljebb 19 eurócent (nagyjából 60 forint) lehet

– jelentették be szerdán Brüsszelben.

Az Európai Parlament és a tagállami kormányokat tömörítő tanács tárgyalói hosszú egyeztetések után szerdán megegyeztek a távközlési szabályok módosításáról.

A megállapodás értelmében a jövőben 19 centes felső korlátja lesz az unión belüli percdíjaknak,

SMS-enként pedig legfeljebb 6 eurócentet (körülbelül 20 forintot)

számolhatnak majd fel a szolgáltatók – írja az MTI.

A roaming-díjakat egy évvel ezelőtt csökkentették jelentősen, a mostani döntés a kimenő hívások és az SMS-ek díját érinti. Idáig több EU-s országba 199 Ft is volt a percdíj egyes szolgáltatóknál Magyarországon, a jövőben tehát a harmadára is csökkenhetnek a díjak. Azt egyelőre nem jelentették be, hogy mikor lép hatályba az intézkedés.

(Borítókép: Horváth Mihály tér 17-19., helyközi Távbeszélő Igazgatóság, interurbán központ. Fotó: Fortepan/Kovács Márton Ernő)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?