Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hús nyomait találták meg a Tesco vegetáriánus termékeiben

2018.06.09. 12:28 Módosítva: 2018-06-09 12:28:23

Hús nyomaira bukkant a Tesco és a Sainsbury's több vegán és vegetáriánus termékében a brit Nébih. A laboratóriumi tesztek többek között disznóhúst mutattak ki a Sainsbury's "húsmentes" húsgolyóiban és pulykát a Tesco félkész vegán makarónijában. 

Mindkét élelmiszerlánc azt állítja, hogy a saját tesztjei alapján nincs semmi állati eredetű a termékeikben. Sőt, a Sainsbury's húsgolyóját konkrétan a Vegetáriánus Közösség civil szervezet tesztelte le és hagyta jóvá. Ezzel szemben a talált DNS-minták alapján a termékek vagy húst, vagy pedig bőrt tartalmaztak.

skynews-meat-free-vegan 4331549

Mindkét cég közleményben reagált: komolyan veszik a dolgot, mindent megtesznek a vegetáriánus vásárlók kiszolgálásáért, emiatt aggasztják őket az új eredmények és kivizsgáljak, hogy történhetett ilyesmi.