Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A használtautó-kereskedők kétharmadával van valami gáz

2018.06.11. 13:48

A nagyjából 3000 működő autókereskedésből csak 800-1000 tud eleget tenni a megbízhatósági feltételeknek - írja közleményében a JóAutók.hu. Az online használtautó-piacteret üzemeltető oldal az elmúlt egy évben több mint 800 autókereskedőt vizsgált át, ezeknek pedig csak a fele felelt meg az autókínálaton, a céges háttéren, illetve a vásárlói visszajelzéseken alapuló kritériumrendszernek.

A közlemény szerint a JóAutók.hu, amely egy éve kezdte meg a működését, elsőként vállalta Magyarországon, hogy csak megbízhatósági előszűréseket követően tesz ki autóhirdetést a felületére. Eddig a több mint 800 autókereskedés ellenőrzésén alapuló tapasztalatok azt mutatták, hogy a problémás autókereskedések

  • 49 százalékánál a nem megfelelő autóállományból,
  • 36 százalékánál a negatív vásárlói és szakmai visszajelzésekből,
  • 15 százalékánál pedig a nem megfelelő céges háttérből adódtak a problémák, például nincs a kereskedőnek telephelye, lóg a NAV-nak vagy felszámolás alatt van.

Legggyakrabban azon buknak meg a kereskedők, hogy nagyon sok visszatekert kilométerórás, rossz műszaki állapotú, hiányos, működésképtelen vagy sérült autó van a kínálatukban. Az is előfordul, hogy fantomkészletből értékesítenek, vagyis még nem behozott, csak ígéretként létező használt autókat árusítanak előleg vagy foglaló bekérésével.