Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétmilliárdos osztogatással búcsúzott Lázár a beosztottjaitól

D SOS20171109004
2018.06.11. 08:59

A választások előtt vagy pár nappal az után az eddig Lázár János vezette Miniszterelnökség még 2 milliárd forintot fizetett ki összesen 783 dolgozójának - írja  a Miniszterelnökségtől elkért adatok alapján  a 24.hu

Ez már a jutalomosztás második része volt, amit azért kaptak a közszolgák, mert olyan gyorsan tudták a magyar gazdaságba lapátolni az EU-s forrásokat. Erről a "céljuttatásról" egy kormányhatározat döntött, amely lehetővé tette, hogy akár két évnyi bért is kifizessenek az uniós pénzeket leggyorsabban szóró minisztériumi dolgozóknak.

Korábban már kiderült, hogy a tavaly június 31-ig mért teljesítménye alapján Lázár János minisztériuma már kiosztott 1,3 milliárd forintot több mint hatszáz főnek, a miniszter búcsúajándékaként pedig a december 31-ig mért teljesítményt jutalmazta a kancellária. Ezzel 

összesen 3,3 milliárd forint jutalmat osztott szét a Miniszterelnökség, főleg uniós pénzből, fejenként átlagosan 4,6 millió forintot.

Mindezt a minisztérium levele szerint április 12-ig fizették ki, vagyis az utolsó utalások már a választás után érkeztek. 

Nem Lázár minisztériuma volt az egyetlen, amelyik honorálta az uniós kifizetések, és ezen keresztül a magyar GDP-növekedés felpörgetését: 

  • a Varga Mihály akkor még nemzetgazdaságinak nevezett minisztériuma még többet is fizetett összesen, mint Lázáré, közel 1700 embernek osztottak ki 7,8 milliárd forintot,
  • az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig 2000 dolgozó között osztott el 4,3 milliárdot. 

Vagyis mindkét minisztérium többet osztogatott el, mint Lázáré, viszont fejenként a legtöbbet  így is a Miniszterelnökségen fizették.

A három minisztérium összesen 15,4 milliárd forintot osztott el 4500 dolgozója között.

A 24.hu forrásai szerint ehhez amúgy még lesz egy-két szava az EU-nak is, mert a bónuszokat leginkább a Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programból (KÖFOP) fizették, ami a közszolgáltatás fejlesztésére, nem bónuszok kifizetésére való. A portál szerint ebből két évnyi bért legfeljebb akkor lehetne kifizetni, ha a magyar kormány bizonyítja, hogy a jutalmazott dolgozók három évnyi munkát végezte el egy év alatt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kétmilliárdos osztogatással búcsúzott Lázár a beosztottjaitól

Fejenként átlagosan 4,6 milliós bónuszt kapott a Miniszterelnökség pár száz dolgozója a választások körül.

230 · Jun 11, 2018 08:59am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

(Borítókép: MTI Fotó: Soós Lajos)