Róbert
15 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Kétmilliárdos osztogatással búcsúzott Lázár a beosztottjaitól

D SOS20171109004
2018.06.11. 08:59

A választások előtt vagy pár nappal az után az eddig Lázár János vezette Miniszterelnökség még 2 milliárd forintot fizetett ki összesen 783 dolgozójának - írja  a Miniszterelnökségtől elkért adatok alapján  a 24.hu

Ez már a jutalomosztás második része volt, amit azért kaptak a közszolgák, mert olyan gyorsan tudták a magyar gazdaságba lapátolni az EU-s forrásokat. Erről a "céljuttatásról" egy kormányhatározat döntött, amely lehetővé tette, hogy akár két évnyi bért is kifizessenek az uniós pénzeket leggyorsabban szóró minisztériumi dolgozóknak.

Korábban már kiderült, hogy a tavaly június 31-ig mért teljesítménye alapján Lázár János minisztériuma már kiosztott 1,3 milliárd forintot több mint hatszáz főnek, a miniszter búcsúajándékaként pedig a december 31-ig mért teljesítményt jutalmazta a kancellária. Ezzel 

összesen 3,3 milliárd forint jutalmat osztott szét a Miniszterelnökség, főleg uniós pénzből, fejenként átlagosan 4,6 millió forintot.

Mindezt a minisztérium levele szerint április 12-ig fizették ki, vagyis az utolsó utalások már a választás után érkeztek. 

Nem Lázár minisztériuma volt az egyetlen, amelyik honorálta az uniós kifizetések, és ezen keresztül a magyar GDP-növekedés felpörgetését: 

  • a Varga Mihály akkor még nemzetgazdaságinak nevezett minisztériuma még többet is fizetett összesen, mint Lázáré, közel 1700 embernek osztottak ki 7,8 milliárd forintot,
  • az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig 2000 dolgozó között osztott el 4,3 milliárdot. 

Vagyis mindkét minisztérium többet osztogatott el, mint Lázáré, viszont fejenként a legtöbbet  így is a Miniszterelnökségen fizették.

A három minisztérium összesen 15,4 milliárd forintot osztott el 4500 dolgozója között.

A 24.hu forrásai szerint ehhez amúgy még lesz egy-két szava az EU-nak is, mert a bónuszokat leginkább a Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programból (KÖFOP) fizették, ami a közszolgáltatás fejlesztésére, nem bónuszok kifizetésére való. A portál szerint ebből két évnyi bért legfeljebb akkor lehetne kifizetni, ha a magyar kormány bizonyítja, hogy a jutalmazott dolgozók három évnyi munkát végezte el egy év alatt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kétmilliárdos osztogatással búcsúzott Lázár a beosztottjaitól

Fejenként átlagosan 4,6 milliós bónuszt kapott a Miniszterelnökség pár száz dolgozója a választások körül.

230 · Jun 11, 2018 08:59am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

(Borítókép: MTI Fotó: Soós Lajos)