Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiskunhalason megadóztatnák az esővizet

2018.06.11. 11:16 Módosítva: 2018-06-11 15:22:17

Kiskunhalason nagyon nagy baj lehet a csapadékvíz elvezetésével, a város képviselő testülete ugyanis egy elég érdekes tervet fogadott el ezzel kapcsolatban még május végén:

kötelezővé tennék az esővíz elvezetését, és pénzt kérnének érte a lakóktól.

A Baon.hu írt először az intézkedési tervről, amelyet azóta el is fogadtak a képviselők. A terv célja, hogy  "csökkenjen a magántulajdonú ingatlanokról a közterületekre jutó csapadékvíz mennyisége, a telken keletkezett csapadék kezelése minél nagyobb mértékben a telken belül történjen meg."

A terv lényege, hogy az esővíz telken belül nem tárolható vagy el nem szikkasztható részét a telek tulajdonosának saját költségen be kell vezetnie a csatornába, aminek használatáért pedig  "csekély összegű közműdíjat" kell fizetni. Azt, hogy ki mennyit kell, hogy fizessen, egy képlet alapján számolnák ki, amelyben a telek méretét és a leesett csapadékot szoroznák össze, és ha van esővíztároló, akkor annak a kapacitását kivonnák belőle. 

Akinek a telkéről viszont az utcára folyik a víz, annak nagyobb díjat kellene fizetnie, azt pedig, aki meg tudná oldani az elvezetést, de nem teszi, "a közösségi együttélés szabályainak megsértéséért" jól megbüntetnék. Akinek viszont olyan adottságú a telke, hogy nem tudja megoldani az elvezetést és a tárolást, mert mondjuk annyira kicsi a kert, annak nem kellene fizetnie. 

A tervből csak októberre lesz rendelet, de az önkormányzat megbízta a Halasi Média és Kultúra Kft.-t, hogy magyarázza el a lakosságnak, hogy miért is nagyon jó ötlet ez az egész. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kiskunhalason megadóztatnák az esővizet

Elegük lett a képviselőknek abból, hogy egyesek közcsapadékot csinálnak a magáncsapadékukból.

927 · Jun 11, 2018 11:16am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments