Októberben nyit meg Shopmark néven a korábbi Europark

2018.06.13. 05:17

Az építőiparra jellemző problémák, vagyis az alapanyag és szakember hiány miatt csúszik az egykori Europarkból átépített Shopmark átadása, várhatóan októberben nyithat meg a bevásárlóközpont. A Diófa Alapkezelő tulajdonában álló ingatlan átépítését februárban kezdte el kivitelezőként a KÉSZ, előbb a homlokzati felújítással, majd áprilistól a teljes belső modernizálással.

Az eredeti épületből egyébként lényegében csak a szerkezetet tartották meg, a felújítási munka részeként gyakorlatilag újjáépítik az egészet, átalakul a belső tér, lesz mozgójárda és a mozgólépcsők is újak lesznek. Jelenleg a tető szigetelése, valamint az erős-, és gyengeáramú rendszer kiépítése zajlik, de az új homlokzat acélszerkezeti elemeit is folyamatosan építik.

A kispesti kerületi plázaként működő egykori Europark még áprilisban zárt be, hogy teljesen felújítsák. Az építkezés előrehaladásával párhuzamosan adják majd át a területeket a bérlőknek, a legtöbben júliustól kezdhetik el üzletük kialakítását, amely után várhatóan az eredetileg ígért augusztus vége helyett csak októberben nyit meg a vásárlók számára a bevásárlóközpont.