Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Októberben nyit meg Shopmark néven a korábbi Europark

2018.06.13. 05:17

Az építőiparra jellemző problémák, vagyis az alapanyag és szakember hiány miatt csúszik az egykori Europarkból átépített Shopmark átadása, várhatóan októberben nyithat meg a bevásárlóközpont. A Diófa Alapkezelő tulajdonában álló ingatlan átépítését februárban kezdte el kivitelezőként a KÉSZ, előbb a homlokzati felújítással, majd áprilistól a teljes belső modernizálással.

Az eredeti épületből egyébként lényegében csak a szerkezetet tartották meg, a felújítási munka részeként gyakorlatilag újjáépítik az egészet, átalakul a belső tér, lesz mozgójárda és a mozgólépcsők is újak lesznek. Jelenleg a tető szigetelése, valamint az erős-, és gyengeáramú rendszer kiépítése zajlik, de az új homlokzat acélszerkezeti elemeit is folyamatosan építik.

A kispesti kerületi plázaként működő egykori Europark még áprilisban zárt be, hogy teljesen felújítsák. Az építkezés előrehaladásával párhuzamosan adják majd át a területeket a bérlőknek, a legtöbben júliustól kezdhetik el üzletük kialakítását, amely után várhatóan az eredetileg ígért augusztus vége helyett csak októberben nyit meg a vásárlók számára a bevásárlóközpont.