Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veszélyes játékokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

2018.06.14. 10:38

A fogyasztóvédelmi hatóság 38 gyerekgondozási cikket, játékot, etetőszéket vont ki a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívott - írja az MTI.

A fejlesztési tárca helyén felállított Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtöki közleménye szerint a most megvizsgált 10 etetőszékből három, a 8 bébikompból kettő nem teljesítette az előírt követelményeket. A játékok esetében a megvizsgált

  • 5 tricikliből négy,
  • 10 játékrollerből hat,
  • 25 lábbal hajtható kismotorból öt,
  • 20 játszószőnyegből öt,
  • 20 plüssjátékból pedig 13 esetében találtak kockázatot.

A vizsgált etetőszékek nem voltak megfelelően stabilak és olyan lyukak, rések, nyílások vannak rajtuk, amelyek sérülést, ujjtörést okozhatnak. A játékmotorok ellenőrzése során főként a termékek stabilitását, a kormányszerkezetek kialakítását, a kormánycsövek szilárdságát, a kerekek méretét, a hegyes, éles elemeket, szerkezeti kialakításokat kifogásolták. A játszószőnyegekkel és plüssjátékokkal a leszakítható kisméretű alkatrészek okozta fulladásveszély volt a baj, emiatt vontak ki több terméket is a forgalomból. A veszélyesnek bizonyult típusok tételes listája a kormányzati honlapon elérhető.