Natália
1 °C
7 °C

Orbánhoz kerül a szerencsejátékok felügyelete

2018.06.15. 08:51

A közvetlenül Orbán Viktor alá dolgozó, a választások után létrehozott Miniszterelnöki Kormányirodához kerül majd a szerencsejátékok felügyeletének feladata. Ezt a szerdán benyújtott 2019-es költségvetési tervezetből szúrta ki az Mfor.hu. A felügyeleti feladatokkal az is jár, hogy ezután

Orbán hivatalához folyik majd be a kaszinókoncessziókból származó pénz, amelyből jövőre 4,8 milliárd forint bevételt vár a költségvetés. 

Mindez kicsit furcsa, mert az amolyan harmadik kancelláriaként létrehozott Miniszterelnöki Kormányiroda (már van ugye Miniszterelnökség és Miniszterelnöki Kabinetiroda is) ezenkívül nem végez felügyeleti feladatokat, legalábbis nem tudni, hogy végezne. A legújabb hivatal azért jött létre, hogy Orbán Viktor még közvetlenebbül irányíthassa a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását. 

A szerencsejátékok felügyeletét amúgy labdaként passzolgatják a minisztériumok: először a nemrég Pénzügyminisztériummá visszanevezett Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozott, de onnan egy évvel ezelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került. Ez a tárca viszont a negyedik Orbán-kormányban megszűnt, helyette lett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, ami viszont nem viszi tovább a kaszinók felügyeletét. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?