Erzsébet
1 °C
4 °C

Kisebb nyereségre számít a Mercedes anyacége Trump vámjai miatt

2018.06.21. 14:39

Az amerikai autókat sújtó kínai importvámok megemelésére hivatkozva csökkentette idei profitvárakozását a Daimler AG – írja az MTI.

A magyar Mercedes anyavállalata, a Daimler idei éves működési eredménye eszerint valamivel elmarad majd a tavalyi mögött a korábban jelzett csekély növekedés helyett. Az eredmény-előrejelzés rontásának legfőbb oka a Daimler alabamai üzemében gyártott SUV modellekre kivetett kínai importvám megemelése - írja a közlemény, hozzátéve, hogy az dízel járművek népszerűségvesztése is hozzájárul a csökkentéshez.

A Daimler mellett a BMW és a Volkswagen is rendelkezik amerikai gyártóüzemmel. A német autógyárak négy üzemben összesen 36 ezer amerikai alkalmazottat foglalkoztatnak és tavaly 804 ezer autót állítottak elő. Ennek mintegy felét értékesítették az Egyesült Államokban, a többit Kanadába, Mexikóba, Európában és Kínába exportálták.

A Daimler részvénye több mint három százalékkal gyengült a frankfurti tőzsdén az eredmény-előrejelzés rontásának hírére. A Volkswagen részvénye másfél százalékkal, a BMW részvénye két százalékkal gyengült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?