Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Kisebb nyereségre számít a Mercedes anyacége Trump vámjai miatt

2018.06.21. 14:39

Az amerikai autókat sújtó kínai importvámok megemelésére hivatkozva csökkentette idei profitvárakozását a Daimler AG – írja az MTI.

A magyar Mercedes anyavállalata, a Daimler idei éves működési eredménye eszerint valamivel elmarad majd a tavalyi mögött a korábban jelzett csekély növekedés helyett. Az eredmény-előrejelzés rontásának legfőbb oka a Daimler alabamai üzemében gyártott SUV modellekre kivetett kínai importvám megemelése - írja a közlemény, hozzátéve, hogy az dízel járművek népszerűségvesztése is hozzájárul a csökkentéshez.

A Daimler mellett a BMW és a Volkswagen is rendelkezik amerikai gyártóüzemmel. A német autógyárak négy üzemben összesen 36 ezer amerikai alkalmazottat foglalkoztatnak és tavaly 804 ezer autót állítottak elő. Ennek mintegy felét értékesítették az Egyesült Államokban, a többit Kanadába, Mexikóba, Európában és Kínába exportálták.

A Daimler részvénye több mint három százalékkal gyengült a frankfurti tőzsdén az eredmény-előrejelzés rontásának hírére. A Volkswagen részvénye másfél százalékkal, a BMW részvénye két százalékkal gyengült.