Váratlanul kirúgták a kormány két kedvenc kommunikációs szakemberét

2018.06.21. 15:41

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal csütörtökön felmondta a szerződéseit az állami kommunikációs tendereken eddig nagyon sikeres Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel – írja a 444.hu.

A felmondásról szóló közlemény alapján a Rogán Antal propagandaminisztériuma alá rendelt hivatal csak egy nappal a milliárdos keretszerződés megkötése után vette észre, hogy a cégek súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt, ami kizáró oknak számít.

A Közbeszerzési Hatóság már június 6-án meghozta a döntést, így amikor a hivatal kedden keretmegállapodást a kormányzati kampányok lebonyolítására Kuna Tibor cégeivel (Trinity International Communications Kft. és a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft.) Csetényi Csaba cégeivel (Network 360 Reklámügynökség Kft. és Affiliate Network Kft.) és Balásy Gyula cégeivel (New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és Lounge Design Szolgáltató Kft.), már tudni lehetett, hogy Kuna és Csetényi cégeit ki kell zárni.

Kuna cégeit április 26-án 6 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Hatóság az Emmi Reformáció 500 nevű programsorozata miatt. Csetényi cégét a Közbeszerzési Hatóság június 7-én bírságolta 10 millió forintra az MVM Paks II.-ról szóló kampányának kommunikációja és médiatervezése miatt.

Rogán hivatala erre csak szerdán jött rá, majd csütörtökön szerződést is bontottak Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel, így csak Balásy Gyula cégei maradtak nyeregben. Balásyról ebben a cikkben írtunk nemrég részletesebben.