Erzsébet
1 °C
4 °C

Tiborcz többségi tulajdonos lett a milliárdos ingatlancégben

2018.06.26. 15:31 Módosítva: 2018-06-27 08:13:30

Tiborcz István bejelentette, hogy minősített többséget szerzett a BDPST Zrt. nevű ingatlanos cégben – írja a Direkt36 cégbírósági dokumentumokra hivatkozva. A miniszterelnök veje eddig is tulajdonos volt a társaságban, de májusban megvásárolta üzlettársa, Hamar Endre részét, így most már övé a részvények minősített többsége (ez legalább 75 százalékot jelent). 

Az nem derül ki az iratokból, mennyit fizetett Tiborcz a részesedésért, de biztos hogy nem volt olcsó, a 2015-ben alapított BDPST Zrt. ugyanis néhány év alatt jelentős ingatlanportfóliót alakított ki és üzletileg is jól teljesít. A céghez tartozik a turai kastély, a Ranolder-villa Badacsonyban, a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, egy palotaszint az Andrássy úton, és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek. A BDPST eszközállománya tavaly több mint 5 milliárd forint volt, és 4,1 milliárd forintnyi adózott nyereséget ért el.

Fokozatosan derült ki a nyilvánosság számára, hogy a BDPST Tiborcz István érdekeltségébe tartozik. A cégről az elejétől kezdve sejteni lehetett, hogy Tiborcz-közeli, de akkor sem akarta nyilvánosságra hozni, hogy kik a tulajdonosai, amikor a Fővárosi Törvényszék erre külön felszólította. Tavaly ősszel aztán a nyilvánosságtól általában elzárkózó Tiborcz adott egy interjút a kormánypárti Origónak, amelyben közölte, hogy ő a BDPST egyik részvényese, azt azonban már akarta, hogy újságírók közzétegyék a részvénykönyv tartalmát, ezért bár néhányan betekinthettek, titoktartási nyilatkozatot írattak velük alá. 

Végül a Heti Válasz mégis közzétette a részvénykönyv tartalmát, azóta lehet tudni, hogy Hamar Endre a társtulajdonos. Az nem világos, hogy azóta változott-e a cég tulajdonosi szerkezete, esetleg Hamar mellett beszállt-e más, de a most közzétett nyilatkozat szerint az biztos, hogy Tiborcz legalább 75 százalékos tulajdonosa a BDPST Zrt.-nek.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tiborcz többségi tulajdonos lett a milliárdos ingatlancégben

A BDPST-t eddig közösen vitték Hamar Endrével, most kivásárolta.

1528 · Jun 26, 2018 03:31pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?