Olivér
4 °C
8 °C

Questor: 2,3 milliárdos kárt okoztak a soltvadkerti takarék vezetői

2018.06.30. 08:45

Vádemelést javasol a  Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet két vezetője ellen a Questor-ügyben - írja a Police.hu. A soltvadkerti takarék gazdálkodását hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálta a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a pénzintézet két vezetője 2004 és 2010 között értékpapír-vásárlásáról szóló szerződéseket kötött a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel. Az átutalt pénzzel viszont valójában a Quaestor cégcsoport működését, illetve a takarékszövetkezet egyik vezetője fiának cégét, a Fantázia-Agrofa Kft.-t finanszírozták. Vagyis a takarék vezetői fiktív befektetéseket hajtottak végre, ezt pedig az NNI bizonyítani is tudja. 

A nyomozás megállapította, hogy a takarékszövetkezet betéteseit 2,3 milliárd forint nagyságú vagyoni hátrány érte.

A takarékszövetkezet két vezetőjét hűtlen kezelés tetteseként, egyikük hozzátartozóját, valamint a Quaestor cégcsoport két vezetőjét bűnsegédjeként vonták felelősségre gyanúsítottként. A nyomozást az NNI befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?