Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elrajtolt az online számlázás

2018.07.01. 09:36

Vasárnap kezdi meg működését az online számlarendszer, de a program esetleges nem megfelelő működése miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július végéig még nem bírságolja az adatszolgáltatás mulasztását – közölte az MTI-vel az adóhatóság.

A NAV nem vet ki szankciókat azokra a vállalkozásokra, amelyek regisztrálnak, és a számlaadataikat július végéig, utólag eljuttatják hozzájuk. A számlázó programot használóknál a felkészülés elengedhetetlen része, hogy még időben felvegyék a kapcsolatot a szoftver fejlesztőjével, aki megvizsgálja, kell-e valamin változtatni a szabályos adatszolgáltatáshoz. Az online számla webes felületén nemcsak információk, hanem gyakori kérdésekre összeállított válaszok és tájékoztató videók segítik a felkészülést, lépésről lépésre bemutatva a regisztrációt és az online számlázó használatát.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az online számlázás a gazdaságfehérítés újabb fontos állomása, az adóhivatal azonnali rendelkezésére álló számlaadatok kockázatelemzések és ellenőrzések széles körű lefolytatására adnak lehetőséget. 

Amint a héten beszámoltunk róla, az új rendszer bevezetése nem megy zökkenőmentesen sem a cégek, sem a NAV oldalán. Az online számlázásról szóló törvény végleges változata szűk egy hónappal az életbe lépés előtt jelent meg, ami sok vállalkozásnak nehézséget okozott, és informatikai problémák is tapasztalhatóak voltak a rendszerrel. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?