Drónnal nézték meg Mészárosék birodalmát

2018.07.06. 13:01

Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor leggazdagabb régi barátja és a világ  leghíresebb élő gázszerelője olyan ütemben gyarapodik, hogy nemrég még ő se tudta, hogy épp 70 milliárdja van-e, vagy lényegesen több, már 100 milliárd, illetve néha ő maga is az újságokból értesül, hogy mi történt a cégeivel. 

A cégek készpénzállományát, gyarapodását, fejlődését nem lehet (felmérni – a szerk), ahhoz nagyon komoly közgazdasági számítások, illetve munka kell, hogy össze tudja rakni, mennyi a cégcsoport valós értéke

–magyarázta el el tavaly az álláspontját minderről. Itt egyébként azt is elmondta, hogy nem tartja magát Orbán Viktor strómanjának. 

Tényleg nehéz is követni a már világszinten is megdöbbentő mértékű gazdagodását, mert rekordsebességgel lesz a magyar gazdaság egyre több területén megkerülhetetlen szereplő. 

Az Átlátszó ezért most drónos videóriporttal próbálta számba venni a főbb érdekeltségek egy részét, mivel egyre nehezebben felfogható mértékű vagyon kerül át nyíltan is Mészárosékhoz. Csak az elmúlt egy hétben például megtudhattuk, hogy hozzájuk kerül egy nagy, Alkotás utcai irodaház, illetve az egyik fő cége elnyert egy 2,4 milliárdos építési közbeszerzést.