Erzsébet
1 °C
4 °C

Nem sikerült tőzsdére vinni Wáberer cégét

2018.07.06. 18:57

Nem volt sikeres a Wáberer György tulajdonában lévő A BILK Logisztikai Nyrt. próbálkozása, hogy bevezessék a tőzsdére: a cég pénteken bejelentette, hogy felajánlott részvényeinek zártkörű értékesítése megfelelő eredmény nélkül zárult, az értékesítést lezárták.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztató szerint az értékesítési eljárás során nem jött létre megfelelő ár melletti, a szit-törvénnyel (szabályozott ingatlanbefektetési társaság)  is összhangban lévő, optimális befektetői struktúra. A társaság ezért értékesítés nélküli lezárásról rendelkezett, és a nyilvános értékesítésre történő felajánlást visszavonta.

Wáberer májusban jelentette be, hogy tőzsdére menne a cég, a cég aztán június 18-án tette közzé, hogy részvényeit június 20-tól július 4-ig lehet jegyezni. Legalább 859 375 és legfeljebb 1 684 375, 0,8 euró névértékű "A" sorozatú törzsrészvényt ajánlottak fel zártkörű és nyilvános értékesítés keretében. A minimális mennyiség a teljes jegyzett tőkéhez viszonyítva 25 százalékot, a maximális mennyiség 49 százalékot tett ki. A vállalat már ekkor közölte, hogy ha a befektetői jegyzések nem érik el az értékesítési minimumot, az értékesítés meghiúsul.

A BILK alapítója és főrészvényese Wáberer György, a társaság fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, valamint ingatlanok adásvétele, ingatlankezelés, építményüzemeltetés és vagyonkezelés. A cég egy logisztikai parkot üzemeltet Budapest határában, a 23. kerületben, amelyet 15 évvel ezelőtt kezdtek fejleszteni zöldmezős beruházásként, mára pedig Wáberer szerint az ország egyik legnagyobb logisztikai parkjának számít. 

A logisztikai raktárkomplexum jelenleg összesen több mint 182 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkezik, és több mint 98 százalékos kihasználtsággal működik. A családi céget Wáberer azért vinné tőzsdére a céget, amelyet Wáberer Lívia vezet, mert így szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) alakulhatna a cég, így nem kellene társasági és iparűzési adót fizetnie. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?