Szilvia
5 °C
16 °C

200 millió forintot vihettek el a betörők a letelepedési kötvényes cégtől tavaly

BSZ 0963
2018.07.07. 12:31 Módosítva: 2018-07-07 12:46:43

Nagyjából kétszáz millió forintot vihettek el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából tavaly áprilisban, legalábbis a cég nemrég megjelent beszámolója alapján erre lehet következtetni – írja a G7.hu.

Az első hírek nagyjából félmilliárd forint eltűnéséről szóltak, konkrétumokat azonban eddig nem lehetett tudni. A nemrég közzétett 2017-es üzleti évről szóló beszámolóban az egyéb ráfordítás soron 217 milliót adott meg a cég, a káreseményeket pedig itt szokták jelölni a cégek. Az elmúlt években ebben a rubrikában 4-6 millió forintos összegek, ez alapján pedig arra lehet következtetni, hogy nagyjából kétszáz millió forintot vihettek el a cég budapesti irodájából.

A beszámoló alapján az is kiderül, hogy a cég nem volt biztosítva a betörés ellen, ugyanis ez esetben az egyéb bevételek sorba került volna ez az összeg, ott viszont csak 170 ezres tétel szerepelt.

A cégnek egyébként a betörés ellenére nem volt rossz éve: 294 millió forintos adózott nyereséget értek el, ami 64 millió forinttal több az egy évvel korábbinál, és a Rogán Antal évfolyamtársaként is emlegetett tulajdonos, Balogh Radosztina 290 millió forint osztalékot ki is vett a cégből.

Az üzleti siker ugyanakkor nem annyira látszik az Arton árbevételében, ami tavaly csak 79 millió forintot tett ki. A valós bevétel a lap cikke szerint 7,2 milliárd forint körül lehetett, azonban a különbözetet a cég átadta a az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancy nevű offshore cégének.

A betörésről itt és itt írtunk részletesebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?