Olivér
5 °C
8 °C

Leállította a minisztérium a mohácsi Duna-hidat

2018.07.07. 10:05

A közbeszerzési ajánlatok beérkezése után, államtitkári rendelkezésre leállt a mohácsi Duna-híd tervezése – írja a napi.hu a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nek a Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztatása nyomán. A közlemény emlékeztet arra, hogy a tervezés elindítását múlt év júliusában a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hagyta jóvá.

Látványterv a mohácsi Duna-híd megvalósíthatósági tanulmányából (2016.)
Látványterv a mohácsi Duna-híd megvalósíthatósági tanulmányából (2016.)

A napi.hu megjegyzi: idén májusban ugyanez az államtitkár döntött a folyamatban lévő közbeszerzési eljárás leállításának elrendeléséről döntött. Ekkorra lejárt a nyílt közbeszerzés ajánlattételi határideje, de vélhetően az értékelés már elmaradt, mivel a NIF nem közölte az ajánlattevő cégek listáját.

A NIF most azt jegyezte meg, hogy rajta kívül álló okból a szerződés teljesítésére nem lenne képes, így eredménytelenné nyilvánítja a tendert. Hogy mi ez a rajta kívül álló ok, és az miért alakult ki, nem derül ki a tájékoztatásból.

A tervek szerint Mohács kétszer egysávos, 240 méteres támaszközű hidat kapott volna. Mohács a Duna jobb partján fekszik, a híd távlatilag a Dunától balra lévő 51-es úttal kötötte volna össze a városon áthaladó 56-os utat. A projekt leállításával Magyarország legdélibb Duna-hídja a Baja-Bátaszék közötti maradt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?