Szilvia
5 °C
16 °C

A Nissan is hazudott a motorjairól

2018.07.09. 12:01 Módosítva: 2018-07-09 12:01:23

A japán Nissan autógyártó cég beismerte, hogy a legtöbb gyárában is meghamisították a motorok károsanyag-kibocsátásáról szóló adatokat – írja a BBC. A vállalat annyit közölt, hogy az ellenőrző tesztek eltértek az elvárásoktól, bármit is jelentsen ez. Azt nem árulták el, hogy hány autó lehet érintett, csak azt, hogy végére járnak az ügynek, alapos belső vizsgálatot fognak végezni, és megteszik a szükséges lépéseket. 

A bejelentésre a Nissan részvényárfolyama 4,5 százalékot esett. A cégnek nem ez az első botránya az elmúlt években, tavaly 1,2 millió autót kellett visszahívnia és a forgalmazást is le kellett állítani Japánban egy időre, mert kiderült, hogy nem megfelelően végezték el az autók biztonsági ellenőrzését. A károsanyag-kibocsátással kapcsolatos botrányok, amelyek a Volkswagen csaló dízel-motorjai körül robbantak ki, eddig még elkerülték a céget. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?