Ödön
1 °C
11 °C

3500 forinttal emelkednek az átlagos nyugdíjak jövőre

2018.07.09. 09:03

Jövőre 3500 forinttal 134 ezer forintra emelkedik majd egy átlagos havi nyugdíj - ez derült ki abból a válaszból, amelyet Rétvári Bence Emmi-államtitkár adott egy ellenzéki képviselő amúgy nem igazán erre vonatkozó kérdésére. 

Sneider Tamás jobbikos képviselő eredetileg Kásler Miklós emberi erőforrás-minisztertől szerette volna megtudni, hogy "Milyen lépéseket kívánnak tenni annak érdekében, hogy több mint egy emberöltőnyi munka után a férfiak számára is elérhető valóság legyen a méltóságban megélt nyugdíjas lét?" A kérdésre Rétvári Bence államtitkár válaszolt, ahogy azt az Mfor.hu kiszúrta, és bár Sneider kérdésére nem igazán reagált, kiderült a válaszból, hogy mekkora nyugdíjemeléssel számol jövőre a kormány. 

Az államtitkár válaszának első felében leírta, hogy 2010-hez képest, az idei emelést is figyelembe véve - már 29,8 százalékkal emelkedtek, emellett a nyugdíjak vásárlóértéke 10 százalékkal nőtt. Rétvári szerint 

ha minden, a nyugdíjasok számára kifizetett ellátást figyelembe veszünk, akkor az átlagnyugdíj ma 130 500 forint, ez fog jövőre 3500 forinttal 134 ezer forintra emelkedni.

A KDNP-s politikus emellett fölemlegette, hogy a kormány már háromszor osztogatott 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak, összesen 81 milliárdért, és hogy a kormány 2016. november és  2018. március között 129 milliárd forint összegű nyugdíj-kiegészítést, nyugdíjprémiumot és egyéb juttatást küldött a nyugdíjasoknak. Ezután pedig, a választási kampány legszebb pillanatait visszaidézve három bekezdésben azt kérte számon a jobbikos kollégáján, hogy a párt korábbi vezetője, Vona Gábor hogy is sértette vérig a kormányoldal szerint az összes nyugdíjast, amiért még mindig senki nem kért bocsánatot az idősektől. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?