Aliz
6 °C
14 °C

Nem működött egy sor Mastercard-bankkártya

2018.07.12. 20:50
Sokan tapasztalhatták az elmúlt órákban: hogy nem tudnak fizetni, illetve nem tudnak pénzt felvenni a bankkártyájukkal. A hazai bankok értesítést kaptak a Mastercard kártyatársaságtól, általános rendszerhiba miatt nem működtek bizonyos betéti és a hitelkártyák. A legfrissebb hírek szerint a normál üzemmód helyreállt, minden működik újra.

Kora este kezdtek záporozni az olvasói levelek az Index felé: nem működnek a bankkártyák Magyarországon. Többen beszámoltak arról, hogy kénytelenek voltak visszapakolni az üzletekben a pultra, mert nem volt náluk elegendő készpénz. Akinek volt sms-küldő szolgáltatása, ráadásul azt tapasztalhatta, hogy a sikertelen tranzakciók ellenére a bank pénzt vont le, de aztán pár másodperc múlva megérkezett az ellentételező, vagyis a nullára korrigáló üzenet.

Több bankot is felhívtunk, végül informálisan azt az üzenetet kaptuk, hogy tudnak a hibáról, de az nem bankspecifikus, hanem a Mastercard kártyacég debit (betéti) és credit (hitel) kártyájával szünetel az online, illetve a POS-terminálokon történő fizetés, ahogyan készpénzt sem lehet felvenni.

Szerencsére a Mastercard legfrissebb tájékoztatása szerint

a fizetési rendszerében keletkezett hibát sikerült elhárítani, a rendszer újra a megszokott módon működik. A kártyabirtokosok probléma nélkül használhatják Mastercard hitel - és betéti kártyáikat. A Mastercard sajnálatát fejezi ki az okozott kellemetlenségek miatt. "

Nemzetközi jelenségről lehetett szó, mert ajogy egyik olvasónk jelezte a nemzetközi kártyahasználatot figyelőtérképen komoly zavarok láthatók. Mindez itt látható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?