Szilvia
5 °C
16 °C

Tendert nyert egy cég, aminek az ügyében az OLAF nyomoz

2018.07.12. 15:44

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SzGyF) élelmiszercsomagokat szerez be uniós pénzből szegény gyerekes családok számára, a kiírás legalább 238 ezer darabra vonatkozik. Idén tendert a Halker Kft. nyerte, négy partner, a Kedvenc JM. Kft., a Halker Mirelit Depó Kft., a Jégszilánk Kft. és a Gastro-Hús Kft. társaságában nyerte meg egyedüli ajánlattevőként – írja a 24.hu.

Mindez azért érdekes, mert az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) előzetes eljárásban vizsgálja, történt-e csalás vagy szabálytalanság a tavaly kiosztott élelmiszersegélyeknél. Ezt a tendert szintén a Halker Kft. nyerte meg.

A tavalyi közbeszerzés részleteit Hadházy Ákos, az LMP akkori társelnöke tárta fel: Hadházy a tendert megnyerő cég egyik dolgozójától egy olyan táblázatot kapott, amin azt jelölték, hogy a cég milyen áron adja termékeit a piacon és mennyivel többért számláz a szociális intézmények számára. Az ügyről itt írtunk részletesebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?